Chcialem dac znac, ze dobieram sie od dwoch wieczorow do mangi ;P
Gdy pisze te slowa mam za soba nieprzespana noc spedzona na cyztaniu tomikow...
aktualnie zakonczylem na 10...
SPOILER!
Tj. proba ucieczki dwoch chlopcow spod oka niejakiego Nobunagi z pewnej nieprzyjemnej organizacji oznaczonej stawonogiem o nieproporcjonalnej do tego gatunku ilosci konczyn ;P
Musze stwierdzic, ze HxH czyta sie dluzej niz Naruto czy Bleach... Bicz i RAruto sie strasznie zeszmacily ostatnimi czasy i przeczytanie rozdzialu wyglada mniej wiecej tak
Bleach > Naruto > One Piece
Bogow smierci i ninja obalam w ciagu kilku minut... piraci zajmuja 10-15 bo ogolnie jakosciowo bija na glowe raruto i bicza razem wziete...
Hunter x Hunter to natomiast niezle straszydlo na miare Death Note'a... tj. chodzi o to, ze rozdzialy sa zazwyczaj przegadane w porownaniu do pozostalych shonenow, ale nie braknie w nich zazwyczaj akcji

kojarzy mi sie to z one peice, ktory rowna mnie z ziemia ze smiechu, jest tez akcja, duzo informacji w kazdym rozdziale, dodatkowo trzeba zwracac wuage na szczegoly

Coz... HxH jest dziwny... polubilem te serie, ale nie wciaga mnie na tyle bym czytal bez opamietania... znaczy sie nei potrafie obalic 3 tomow pod rzad... 2 to max i musze sobie robic przerwe gdzies kolo godziny moze nieco wiecej... a ja glupi myslalem, ze obale te serie w niecale 3 dni ;P
najwyrazniej dwa wieczory czyli cos kolo 8-12 godzin oznaczajace 10 tomow za mna daje mi do zrozumienai, ze jeszcze conajmniej 3 dni spedze by doskoczyc do aktulanego 306 numerku ;P
Po Hunter x Hunter w kolejce czekaja Fairy Tail (tomow 20+) i Soul Eater (tomow 16+)
ale to malenstwa w porownaniu do potworow za ktore zamierzam sie kiedys zabrac...
Detective Conan: aktualnie 67 tomow
Hajime no Ippo: aktualnie 92 tomy
Jojo's Bizarre Adventure: aktualnie 99 tomow
A i na koneic zapomnialem dodac, ze koncepcja Nen bardzo mi sie podoba ;]
Ten, Zetsu, Ren, Hatsu

ahh... trzeba bedzie czytac dalej i uwazac na spoilery

Pozdrawiam

Między mrokiem Otchłani, a światłem Absolutu istnieje Super Przestrzeń. W miejscu tym pośród wielu wymiarów panują niepodzielnie Kreatorzy i Dozorcy. Jednak seria zdarzeń w jednym z kosmosów, mimo iż drobna w skali multiversum może zmienić to miejsce na zawsze.
Chaos Theory