Livia pisze:Anihilator pisze:Ja się nie mogę doczekać aż zobaczę Ciebie w tradycyjnych szatach. Livia z "gębą" Jackson'a jakoś mi nie pasuje
(...)
OK, powiem wam, ze moje boskie szaty nie mieszcza sie w dozwolony rozmiar tutejszej szafy, w miniaturkach
nie widac piekna moich bogatych kreacji
MJ w rozmiarze 100x100 jakos ujdzie![]()
szefostwo zaluje nam miejsca na wieksze avatary ale mozemy kilometrowe teksty zamieszczac w podpisie![]()
chyba znowu zaprotestuje
owczarnia pisze:Ja osobiście bardzo lubię zawiesić oko na ładnym avatarze, czemu nie. I rzeczywiście, kiedyś 80x80 (i bodajże do 10kb), to było jakby odrobinę mało. Ale 100x100 jest rozmiarem uniwersalnym, blisko 30kb też pozwala już na spory wybór i swobodę. A żadnych skaczących czy też wirujących cudeniek, lub fociszy wielkości zdjęć profilowych z MySpace czy innego Fejsbuka sobie tu chyba nie będziemy na głowę zwalać, bo to nie portal społecznościowy, tylko forum, poważne w dodatku (podobno)? Nie róbmyż z niego choinki. Poza tym, już tak całkiem subiektywnie, uważam nieregularne (czytaj inne niż kwadratowe) avatary za obrzydliwe. Ale to już osobna para kaloszy.
Godryk pisze:5) Co do linków - tak się składa, że wszędzie w Internecie linki otwierają się w tym samym oknie. Poza stronami niektórych firm, których firmowi spece od marketingu wymyślili, że klient ma siedzieć na ich stronie jak pies łańcuchowy i dlatego otwierają każdy link w nowym oknie, żeby klient po zamknięciu tamtego okna wrócił do nich.
Każda sensowna przeglądarka umożliwia w menu pod prawym klawiszem otwarcie linku w nowym oknie albo w nowej zakładce. I chyba każdy użytkownik Internetu ma tę umiejętność opanowaną. Dlatego ustawienie dla całego forum TN otwierania linków w nowym oknie jest bez sensu.
Jednak skoro jest takie zapotrzebowanie, to pracuję nad tym, żeby można było sobie zachowanie linków zdefiniować w panelu użytkownika - jeśli ktoś sobie zaznaczy otwieranie w nowym oknie, wszystkie linki będą mu się otwierały w nowym oknie. Jeśli nie zaznaczy, będzie miał po staremu, w tym samym oknie.
Mantegan pisze:Mnie na przykład postulowane rozwiązanie zupełnie nie satysfakcjonuje,
dlatego prosiłbym nie uogólniać.
(Podoba mi się rozwiązanie obecne).
Godryk pisze:5) Co do linków - tak się składa, że wszędzie w Internecie linki otwierają się w tym samym oknie. Poza stronami niektórych firm, których firmowi spece od marketingu wymyślili, że klient ma siedzieć na ich stronie jak pies łańcuchowy i dlatego otwierają każdy link w nowym oknie, żeby klient po zamknięciu tamtego okna wrócił do nich.
Adela pisze:A ja avatara ogolić nie pozwolę! Noszę avatar od przed wojny!
Livia pisze::fiufiu:150 x 65 x 10.34kb
Godryk pisze:Awatary zwiększone do 140x100, wielkość pliku bez zmian.
Generalnie problem z limitem jest taki, że 70% użytkowników wykorzystuje go natychmiast maksymalnie - tyle osób ma awatary powyżej 25 kilo. Łatwo policzyć, ile to zjada miejsca na serwerze. Owszem, niektóre ruchome awatarki są fajne, niektóre niespecjalnie. Jeśli znajdę moda do dodawania różnych uprawnień do awatarów i sygnaturek dla użytkowników, ewentualnie grup użytkowników, to na pewno coś takiego zainstaluję...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość