DBAZ znaleźć można między innymi na stronach DBFF oraz Outside Reality.
---
Krótki komunikat na dziś:
Część "B" specjala #39 "Gehenny" została upubliczniona na Outside Reality.
Pozdrowienia

Najpotężniejszy z wojowników Nowej Plant uśmiechnął się w taki sposób, w jaki uśmiechał się tylko do jednej osoby - bo tylko ona potrafiła ten uśmiech wywołać. Wkrótce jednak posmutniał.
- Czułbym się bezpieczniej gdybym mógł lecieć z tobą. Nie, żebym nie ufał Okrze. - Ruchem głowy wskazał Saiyankę próbującą wepchnąć ponad-wymiarowy bagaż do środka transportowca. - Ale nie mogę się pozbyć uczucia, że nigdy więcej cię nie zobaczę.
- Zaczekaj na mnie.
- Jak długo?
- Aż nie wrócę.
- A kiedy mam uznać, że nie żyjesz?
Edge spojrzał na niego uważnie, ale jak zwykle nie wyczytał z twarzy swego zastępcy żadnych emocji. Jak zwykle ostatnio, zreflektował się. Dawniej Cathan nie był taki opanowany. Wiele rzeczy się zmieniło.
Jeszcze więcej miało się zmienić wkrótce, choć tego już olbrzym nie wiedział.
- Dwa dni, powiedzmy. Jeśli nie wrócę do tego czasu, masz prawo stwierdzić, że jestem martwy. Na pewno już dawno przygotowałeś się na podobną sytuację. - Błękitnooki nie odpowiedział, co Edge uznał za potwierdzenie swych przypuszczeń. - Nie rób sobie jednak nadziei. Wrócę.
Cathan - pozostawiony na pastwę losu, jeżeli napatoczy się na Haane-jinów i Gehennę to wg mnie niema szans w starciu chyba, że się z nimi dogada lub coś w tym guście
Może przesadziłem przyznam, ale nawet Edge mimo iz nie był w najlepszej formie to jednak dostał od braciszków, ale to była raczej kwestia zaskoczenia... w końcu nie każdy wojownik ma ostre jak brzytwy pazury i inne akcesoria drapieżnego zwierzaka...
Cathan jest cwany jak lis, zgadzam się z tym co mówisz Tytus, gdyż to własnie błekitnooki sprawował władzę, Edge odsunął sie na bok i zajął się treningiem, zastanawiam się co jeszcze Catty może ukrywać w zanadrzu, i jak zareagują pozostałe Gwiazdy na wieść o zniknięciu Edge'a. Co do Catha wewnątrz Gehenny to musimy pamiętać, że on będzie czekał 2 doby, Ed dostał sie do wnętrza dwunastościanu w kilka godzin(chyba), a Gehenna i bracia wydostaną się w ciągu doby... więc Cath będzie tam jeszcze czekał na Eda i nie wiadomo co może wyniknąć z tego spotkania, jeżeli potyczka to Cath będzie miał problem
Leviathan pisze:Hehe...jak to odbrze, że B Par w końcu się ukazał, mam nadzieję, że niedługo pojawi się też część C, ale to już nie zależy odemnie, ale od ciebie Tuf
Leviathan pisze:Mam teraz kilka pytań, na które mam nadzieję Tuf udzieli odpowiedzi...
Leviathan pisze:Czy w części C ukarzą się następujące fakty:
Sprawa Tenks'a, Edge'a, Cathan'a, a także smoczych kul, Gebacci vs Lettusa i bazy Zeta??
Leviathan pisze:Co do Gehenny (...) czy ona to Changeling?? bo to co wyczytałem mnie przekonuje... choć może być wiele ras podobnych do Freezeroludków
Leviathan pisze:I kiedy w końcu dowiemy się co z zaświatami
TCO pisze:Przyznaję się bez bicia (...) iż wciąż jestem w kwestii AZ nieprzyzwoicie do tyłu
TCO pisze:Nadal pragnę podziękować Tufturkowi znanemu jako Vodnique, gdybym nie odkryła jakieś dwa lata temu, że do DB można tak rewelacyjnie pisać,pewnie w życiu nie otworzyłabym Worda w celu fanfikotwórczym (co wiele osób z pewnością by ucieszyło, nie ukrywam...)
Tytus pisze:Wedlug mnie wyzwanie jakie sobie postawila Gehenna bedzie wieksze niz mysli.
[quote=Tytus]Wedlug mnie wyzwanie jakie sobie postawila Gehenna bedzie wieksze niz mysli.
Sądze, że Tutus miał na myśli to
czy lustro udzieliloby Edgowi odp na pytanie 'jak sie stad wydostac'?
Viorin @ 13.09.07, 22:02 pisze:czy lustro udzieliloby Edgowi odp na pytanie 'jak sie stad wydostac'?
Pewnie. Odpowiedz by brzmiala: "poczekac az wdepnie tu ktos silniejszy"
TCO pisze:To w kwestii nastawienia, a w kwestii rzeczywistych terminów -wplątałam się w zbyt wiele projektów, i jeszcze oficjalnie zawisnęła nade mną groźba śmierci, gdyż mam napisać w prezencie urodzinowym fika, którego tematyka napełnia mnie uczuciem niechęci. Ech.
Tytus pisze:Wiesz, Gehenna chce byc krolowa wszechswiata, ale byla uwieziona w sub wymiarze dosc dlugo. Nie wie nic o Umierajacych Gwiazdach, Wszechsojoszu, Saiya-Lanfa Alliance czy o zblizajacych sie wyborach na nowego Kaioshina i automatycznie jej nowego wroga. Przeciwnosci do zdobycia panowania nad wszechswiatem bedzie znaczie wiecej niz jej sie wydaje.
goha pisze:kiedy pojawi sie jakas informacja o Garnet i Okrze? czy naprawde spotkaja Dendego? czy to on stworzyl kule?
Ukog:
Powinieneś wiedzieć, że wśród Nameczan jest podział na 2 grupy:
I Grupa - Wojownicy, czyli panowie pokroju Piccolo, Naila itd. z tego co mi się wydaje oni nie są w stanie znosić, jaj, ale patrząc na Piccolo Daimao(stary Piccol, z DB) to wydaje mi się, że chyba znosza jaja, ale tylko w ekstremalnych sytuacjach, w tym wypadku Piccolo D umierał
II Grupa - Kapłani,czyli ludzie pokroju Dende'go lub Saichoro, oni walczyć nie potrafią, ale znoszenie jaj to dla nich żaden problem
Pozdrawiam
lgl pisze:takie rozwiazanie wydaje mi mozliwe z jednego wzgledu, fabula "gehenny" opiera sie glownie na Edge'u, raczej nie moze "zaginac w akcji", samodzielne wyjscie wg autora nie wchodzi w role (nawet jesli Vodnique planuje taka mozliwosc to jest ona conajmniej w stylu filmow klasy c, najpierw niepokonana bariera ktora nagle w 30 sec pokonuje). Tenks nawet gdyby byl w stanie pojsc po Eda, tez wydaje sie zbyt wazny dla osi fika (choc naszla mnie wlasnie mysl, moglo to by byc dobre odkupienie dla niego, a zarazem wykup "zyczen" od Edka gdy ten dosiegnie mocy Rdzenia).
Tufturek pisze:Ale ale, trzeba pamiętać, że Edge już nie raz zaskakiwał. Myślę, że jeżeli istnieje ktoś, kto ma chociaż teoretyczne szanse wydostania się z tego więzienia, to właśnie on, czyż nie? ;-)
Radeon @ 24.09.07, 07:27 pisze:Aha, dlaczego w przewodniku po DKS Hoi jest nieopisany?
Jeszcze coś, w przewodniku po DKS pisze, że Uubu ma nowe techniki "Kamehameha, Kaioken, Mega Kaioken" To nie wszystko - nauczył się też Zanzoken, Bukujutsu (bądź Bukujitsu, nie pamiętam pisowni) oraz Taiyoken.
Ponownie do przewodnika. Cinna jest opisany jako "dość silny", Dark Kaioshin jako "średni jak na skalę AZ". Trochę konsekwencji.
Poza tym wspomina, że "zna wszystkie techniki Goku poza teleportacją".
Czy Genki Dama oraz Dragon Fist też się wliczają?
A i jeszcze coś, po raz kolejny czytam DKS i zauważyłem coś dziwnego... dlaczego Dende powstrzymał Brolly'ego i Siedemnastkę przed wkroczeniem do akcji? (odcinek 101 chyba)
No, ale koniec offtopa... Kiedy część C?
chyba nie zapomniałeś o nowszej wersji PL do Edge Story, które ci podesłałem, ukatualniłem je zgodnie z konsultacjami z tobą, bo poprzednia
wersja PL do ES była nieprawidłowa
Tak BTW na ile oceniasz liczbę rozdziałów do końca Sagi?
Niech mnie ktos poprawi, ale druga forma Edge'a to nie jest moc "od Razora" a forma berserkera
Wlasnie dla przypomnienia sobie przeczytalem walke Tenks vs Edge z perspektywy Edga. Te miecze niby takie magiczne i wogole, a narazie nie odegraly zadnej roli.. Odegraja?
Tufturek pisze:To jedne z wielu dziur przewodnika. Fajnie byłoby je wszystkie załatać, ale będę szczery- nie jest to dla mnie jakaś super nagląca, priorytetowa sprawa ;-)
Tufturek pisze:Jak dla mnie, można to zinterpretować na trzy sposoby:
albo Uubu o nich nie wiedział, albo przesadzał mówiąc to, co mówił, albo faktycznie je zna ;-)
Tufturek pisze:Tak BTW na ile oceniasz liczbę rozdziałów do końca Sagi?
To zależy w którym miejscu zdecyduję się zakończyć. Mam kilka pomysłów, które "fajnie by było umieścić", ale to są nowe wątki i fik może się bez nich obyć - ale będzie wtedy krótszy (i gorszy?). Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu (i czy w ogóle wyjdzie).
Viorin pisze:Niech mnie ktos poprawi, ale druga forma Edge'a to nie jest moc "od Razora" a forma berserkera
Viorin pisze:3) Co do ucieczki Egde'a z wiezienia.. jesli ma przy sobie swoja "sale treningowa" to przeciez moze bezposrednio isc do rdzenia. Nie musi wychodzicJak dojdzie do rdzenia problem zniknie.
leviathan_16 pisze:Cathan - pozostawiony na pastwę losu, jeżeli napatoczy się na Haane-jinów i Gehennę to wg mnie niema szans w starciu chyba, że się z nimi dogada lub coś w tym guście
Tytus pisze:Gehenna chce byc krolowa wszechswiata, ale byla uwieziona w sub wymiarze dosc dlugo. Nie wie nic o Umierajacych Gwiazdach, Wszechsojoszu, Saiya-Lanfa Alliance czy o zblizajacych sie wyborach na nowego Kaioshina i automatycznie jej nowego wroga. Przeciwnosci do zdobycia panowania nad wszechswiatem bedzie znaczie wiecej niz jej sie wydaje.
No właśnie... tu pada pytanie, czy te grupy mogą się jej przeciwstawić? Umierające Gwiazdy - no cóż, jeśli Cathan wpadnie na Gehennę i braci to albo zostanie zmasakrowany, albo przejdzie na ich stronę. Jest też trzecia opcja - od masakry uchroni go Uubu. Chociaż... po co ma to robić?
No dobra, obierzmy hipotetycznie pierwszą opcję. Wtedy zostaje Sagger (moim zdaniem nieco silniejsza od Gehenny), Cinqueda (na Hanee-jinów jej zdolności to chyba za mało), Falchion & Seimitar (pewnie zdołają stawić jakiś opór, a najlepiej by było, gdyby dokonali fuzji [w końcu przestali się nienawidzieć]) i Sashi-Zoe (ten tu wydaje się znać Gehennę, ciekawe skąd? Chciałbym w końcu dowiedzieć się, kim on jest). Edzio na razie w więzieniu, Dao i Ray'Pire nie żyją, Sword zniknął, Tenks niedysponowany, a Clay raczej nie przeżyje rozróby na Nowej Plant. Faktycznie, w tym składzie mogliby dać radę. Ale?
Jeśli Cathan przyjmie drugą możliwość, będzie kiepsko. Wtedy oni wszyscy będą (oficjalnie) sojusznikami Gehenny. Nawet jeśli się zbuntują, to Cathan i Gasnące Słońca mogą sprawić nie lada problemy. Cała nadzieja byłaby w Uubu. No, i to wszystko jeśli Gehenna innych sojuszników nie ma.
Natomiast sojusz Saiya-Lanfa czy Wszechsojusz raczej nie mają szans. Z tego pierwszego już odpadł najsilniejszy wojownik. Drugi, pewnie Rufus, z 51,000,000 nie mógłby lizać podeszw Hanee-jinom. No, i pamiętajmy o konflikcie politycznym na planecie.
O Najwyższym wiemy niewiele, ale skoro Wszechsojusz nazywa sojusz Saiya-Lanfa "niezależną potęgą", znaczy, że też przy Hanee wymięka.
Oczywiście, jeśli Edzio się wydostanie, to problem rozwiązany .
Tytus pisze:Co do słabości Saiya-Lanfa Allience. Pierwsza rzecz nie oceniaj ich tylko w kryteriach "sajańskich", ze tak powiem. Jedno słowo PFR. Teraz wyobraź sobie kilkudziesięciu Sajan w podniesionymi poziomami mocy i w formie Oozaru. Siła Saiya-Lanfa allience jest tez technologia. Po za tym obie strony konfliktu skonsolidowałyby sie w sytuacji realnego zewnętrznego zagrożenia dla ich planety.
Tytus pisze:Dwa "niezależna potęga" nic nie znaczy. Taka Ameryka moze tez nazwac Niemcy niezależna potęgą bo militarnie słabe nie są, ale do piet Ameryce i tak nie dorostaja. Mysle, ze podobnie jest tez tutaj. Poza tym skoro Imperator Wszechsojuszu zdołał stworzyc tak duże Imperium to raczej słabeuszem nie jest.
Tytus pisze:Co do Gwiazd. Cathan zawsze mogłby ściągnąc jeszcze Tareva, a jego dosc unikatowe zdolnosci tez moga okazac sie nie przyjemne dla Gehenny. Uub raczej tez sie włączy. Jako czarna gwiazda podróżująca po bezdrożach kosmosu i pomagająca ludzi nie zgodzi sie raczej na centralno-totalitarny rząd wszechswiata. On jest takim Zorro AZ'etki, który walczy ze złem i uciskiem. I raczej wyczuja zła energie nowych gości. Zwłaszcza po tym gdy sie zdziwi co sie stało, ze nagle energie Edge'a znikneła...
Ukog pisze:Gehenna powiedziała że prawdopodobnie może go uleczyć(biorąc pod uwagę że zna różne rodzaje energii[hipoteza] i ma umiejętność leczenia jest to możliwe), co oznacza że Teks prawdopodobnie wraca do gry i zacznie się dym bo będzie chciał pomóc Edge, przez wzgląd na Gohana:D.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości